Välkommen till

           Malin Toveruds hemsida

 
 

Malin var barnskådis mellan 1986-1991 i bl a TV-serien Varuhuset (Roll: Connys dotter), Julkalendern Ture Sventon (Roll: Kristina Hjortron), Nils Karlsson Pyssling (Roll: Nils Karlsson Pyssling) på Berns Salonger i regi av Staffan Götestam, barnserien Lita på det oväntade (Roll: Vesle/Ormicka) för SVT, teaterpjäsen Gränsland (Roll: Minna), även den regisserad av Staffan Götestam, samt medverkade i två radioteatrar och en sommarlovsföljetång för Sveriges Radio.

På senare år har Malin bl a medverkat i uppsättningen av Bli en dåre! på Teater Giljotin (2011), som offer (stillbild) i den amerikanska versionen av Girl with the dragon tattoo (2011) och som Frun i Rolandz - En man på turné för Baluba (2012). Malin har även arbetat som skådespelare och dramatiker för Tjechovensemblen (fd Sommarteater i Vaxholm) 2007-2012.

Malin har en masterexamen i journalistik från JMK i Stockholm och har efter utbildningen arbetat som reporter och programledare på Expressen TV och Dagens industris tv-satsning Di TV (2015-2019).

Skådespelare och skribent

Foto: Fredric Sannebro